Pressemeddelelse Askø tur 2012

Se Pressemeddelelse Askø tur 2012 i PDF

Pressemeddelelse

”En fremmed er en ven du ikke har mødt endnu”.

sagde Svend Åge Hansen, der er 80 år, Lundforlund, på vej i bussen sammen med andre ildsjæle fra Hashøj NV – , Hejninge-Stillinge – , Hyllested- og Omø lokalråd til besøg på Askø- Lilleø i Smålandsfarvandet.

Et udsagn, der på fornem måde indkapslede turen og understregede grundideen bag projektet: Vennelandsbyer, hvor 6 lokalområder i henholdsvis Slagelse og Lolland Kommune inspirerer hinanden til at skabe mere udvikling i deres lokalområde med støtte fra Landliv og Landudvikling Slagelse.

Troels Brandt – formand for Lokalråd Hashøj NV skrev sådan på hjemtuden i bussen

”Så er vi på vej hjem efter en dag med mange indtryk på Askø. Projekt Vennelandsbyer lagde, i bogstaveligste forstand, strålende fra land og der er ikke den afkrog af Lilleø og Askø, som Egons tontunge bus ikke var forbi. Heldigvis blev bussen kørt af Anders der, den dag beviste, at han er endog en meget rutineret chauffør. Askø beboeren Lisa Mulvad tog imod og landsbybeboerne fra Hejninge Stillinge, Hyllested og Hashøj NV fik en rundvisning. Alt fra Claus Meyers æbleplantage til lokale vinavlere blev vist frem. Frokosten på den tidligere skole bestod af smørrebrød, tilberedt af lokale øboere, og den blev indtaget under højlydt mumlen og gumlen, men ikke mindst drøftelser på tværs af lokalområderne ved bordene. Det var tydeligt af de fælles vilkår for borgerne på landet og øerne var noget, der optog selskabet. Vi er forpost Danmark og passer vi ikke på os selv, er det ikke videre sandsynligt, at andre er opmærksomme på vores udfordringer. Alt fra færgefart til skoler og busruter kom under kærlig behandling. Styrken i at tale sammen, og med en tunge, til beslutningstagere er afgørende for at fremme en ø og et landdistrikts sag!

Behøver jeg at nævne at selskabet selvfølgelig fik æblekage til dessert og æblemost til at køre hjem på!! Inden da var der almindelig stemning for at invitere Askø beboerne til lokalområderne i Hashøj NV og til Huset i Kirke Stillinge, der således skal danne rammen om et besøg af beboerne på Askø i foråret 13. På mange måde levede dagen og projektet op til formålet og landdistriktsminister Carsten Hansen ville have været yderst tilfreds, med måden penge fra Indenrigsministeriets landdistriktspulje, blev forvaltet på den lørdag i september på Askø”

Yderligere oplysninger: Mona Hvid, Landliv a/s mona@landliv.dk tlf:2126 6566

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *