Der er både morgenkaffe, gakkede gangarter og masser af leg med Gerlev Idrætshøjskole, når Hashøj NV fejrer åbningen af omfartsvejen lørdag den 28. september

Der er både morgenkaffe, gakkede gangarter og masser af leg med Gerlev Idrætshøjskole, når Hashøj NV fejrer åbningen af omfartsvejen lørdag den 28. september. Og muligheden for at opleve et lokalområde hvor der sker en masse og som trækker børnefamilier til.
Det starter med morgenkaffe og rundstykker på skolen og fortsætter med stafet og gakkede gangarter ad den nye omfartsvej. Og inden den officielle minister- og borgmesteråbning ved Japanvej kl. 11.30 inviterer Gerlev Idrætshøjskole så til ”kæmpeleg” samme sted.
Bagefter har Idrætshøjskolen lovet at føre alle interesserede ad listige småstier tilbage til skolen. Alle er velkomne til arrangementet, også selv om man ikke bor i Slots Bjergby eller resten af Hashøj NV området.
– Vi vil jo gerne vise vores lokalområde frem og bruge dagen til at markere, at vi på mange måder er et aktivt område i bevægelse. Og sådant et arrangement hvor mange lokale mødes og får snakket er jo også en af de ting som er med til at gøre området til et godt sted at bo, fortæller Troels Brandt, formand for lokalrådet Hashøj NV.
Et område som dækker Slots Bjergby med villaer, huse, skole og børnehave og landområderne helt ud til Lund for Lund og tæt på Sørby. Og et af de få områder i Slagelse Kommune, som har befolkningstilvækst.
– Det er specielt børnefamilier som flytter til. For dem er det vigtigt, at der er både engagement og sammenhold og foreningerne med liv i. Det er ikke kun et spørgsmål om hvad et hus koster, forklarer Troels Brandt.
Glade for omfartsvejen

På Hashøjskolen og Slots Bjergby dagsinstitution er de også glade for de engagerede forældre og foreninger som arbejder sammen i lokalrådet.
– Det gør at en masse ting kan lade sig gøre, bl.a. er vi tit ude i Gerlev Legepark, og det er aldrig svært at finde en familie, som børnehaven kan komme på bondegårdsbesøg hos. Og så betyder sammenholdet også at forældrene er gode til at passe på hinandens børn, ikke kun deres egne. Det giver tryghed, fortæller børnehave- og fritidshjemsleder Charlotte Ørum Henriksen.
Og på Hashøjskolen lidt længere henne af Brovejen henter de juletræet hos en lokal avler og bruger de andre foreninger i Lokalrådet, ligesom at skolen også lægger lokaler til alt fra badmintonklubben til 4H´s madskole i sommerferien.
– Vi har lige haft emneuge, hvor eleverne var henne på plejehjemmet og høre om hvordan det var at være bonde for 70 år siden. Bagefter lavede de frikadeller og stegt flæsk og persillesovs sammen med beboerne og spiste sammen. Det besøg førte også til, at et par af eleverne er blevet hundelufter for plejehjemmets hund, fortæller skoleleder Poul Erik Gudiksen.

Hvis du vil være med til morgenkaffen kl. 8.45 bedes du tilmelde dig på lundesten@mail.dk senest onsdag den 25.9. Se hele programmet på www.hashoej-nordvest.dk På området ved Japanvej vil andre foreninger under Slagelse Idrætsråd også lave forskellige aktiviteter – bl.a. et islænderhesteshow.

Gerlev Idrætshøjskole er en flittig gæst på både Hashøjskolen og børnehaven i Slots Bjergby og i mandags var de forbi for at træne nogle af de lege med børnene, som vil være der i forbindelsen af åbningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *